Fritel

Múlt

1991-ben a NV J. van RATINGEN vállalat legyártotta a FRITEL első olajsütőit. Ez a korai olajsütő generáció elsöprő sikert aratott és a mai napig ezeket a modelleket tartják számon a hagyományos olajsütőkként.

Jelen

1998-ban a Fritel piacvezetővé vált Belgiumban, és ezt a pozíciót a mai napig tartja. Időközben az olajsütőkre vonatkozó nemzetközi trendirányzatoknak köszönhetően a Fritel a világ minden táján ismertté vált.

Jövő

Miután Cindy van RATINGEN dicsérettel diplomázott a Jogi Egyetemen (University of Law), 1998 októberében belépett a vállalathoz, hogy felkészüljön a vállalat vezetésére és garantálja a Fritel jövőjét.

A Fritel sikersztori

1991-ben a NV J. van RATINGEN vállalat legyártotta a FRITEL első olajsütőit. Ez a korai olajsütő generáció elsöprő sikert aratott és a mai napig ezeket tartják számon a hagyományos olajsütőkként. 1997-ben bevezetésre kerültek a második generációs olajsütők a „Click System”-mel egyetemben. Ezek az olajsütők mind kivitelezésüket, könnyen kezelhetőségüket, felhasználóbarát jellegüket, mind egyszerűségüket stb. tekintve messze meghaladták a piacon lévő összes „Clean zone” technológiával rendelkező olajsütőt.

Ennek eredményeként a Fritel 1998-ban piacvezetővé vált.

Továbbá 1998-ban a Fritel volt az első, aki bevezette a piacra azt az olajsütőt, amely ötvözte a „Cool zone” technológia előnyeit a hagyományos olajsütők minden előnyével. Ez a modell a mai napig páratlan.

1999-ben a Fritel mint az olajsütők szakértője elhatározza, hogy megteszi az első lépést a vendéglátás piaca felé. Ennek okán saját K+F részlege segítségével éttermi olajsütők éttermi olajsütők egész sorát vezeti be. A Fritel olajsütői ezen a területen is egyediek, köszönhetően a szabadalmaztatott „Covering System” technológiának, amellyel még egyszerűbbé válik a karbantartás és a felhasználás.

2000 volt a forradalmi újítások éve. Már több, mint 50 éve (az olajsütők létezése óta) a gyártók megoldásokat keresnek bizonyos problémákra. Ezért a Fritel rendkívül büszke arra, hogy elsőként talált megoldást a sütési folyamat során keletkező veszélyes olajkifröccsenések semlegesítésére. A „Turbo SF (Safe Frying) System” technológiának köszönhetően a sütési folyamat alatt nem kell többé tartani a veszélyes kifröccsenésektől, és a sütési folyamat akár 50%-kal gyorsabb. A Turbo SF System további előnyökkel rendelkezik, mint pl. az a különleges tulajdonsága, hogy képes felolvasztani a sütőzsírt is.

2004-ben a Fritel kifejlesztette az „ACC® System” (Automatic Condensation Collector = Automatikus Kondenzáció (víz) Gyűjtés) rendszert. Ez a rendszer összegyűjti egy tárolóba a kondenzációs vizet (amely felelős a veszélyes kifröccsenésekért). A tároló elég nagy ahhoz, hogy 30 sütésből származó kondenzációs vizet gyűjtsön össze és a fedél nyitott vagy zárt állapotától függetlenül minden esetben vízszintes maradjon. Ezt a tárolót könnyedén lehet tisztítani akár egy ruhával, vagy akár a mosogatógépben (a szűrő fedelével együtt).

A Fritel az első, ami olyan olajsütőt vezet be, amely számításba veszi a fém ház, kialakítás modern trendjét, ugyanakkor eleget tesz az automatikus csuklós szűrőfedelű olajsütők iránti igényeknek is.